15+ jaar ervaring

Gecertificeerd

Vrijblijvend advies

Vloerverwarming op Tackerplaten

Een relatief onbekende oplossing is de vloerverwarming op tackerplaten. Het tackersysteem is vooral geschikt voor ruimtes met ongebruikelijke vormen, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van veel rondingen en diagonale randen. De platen zijn van EPS-hardschuim / piepschuim en zijn voorzien van een met raster bedrukte folie. Dit maakt de platen ook meteen scheurbestendig. De platen zijn beschikbaar in een klapset- of rolsysteemuitvoering en variëren qua dikte van 2 tot 5 cm. Hoe dikker de tackerplaat is, hoe hoger de opbouwhoogte en de isolatiewaarde zijn.

We bevestigen de vloerverwarmingsbuizen met een tackertang en kunststof nagels op de tackerplaat. Dit is een zeer snelle en efficiënte manier van werken, ook omdat er geen lijm- of schroefwerk aan te pas komt. De folie zorgt bovendien voor extra warmte- en geluidsisolatie en zorgt ervoor dat de nietjes niet uit de plaat schieten. We kunnen bij deze toepassing vloerverwarmingsbuizen van elke gewenste dikte gebruiken. Nadat de buizen zijn geplaatst, wordt de dekvloer er overheen gestort. Dit is meestal een zandcement dekvloer met een dekking van minimaal 3 centimeter op de buis. Bij het gebruik van tackerplaten is van belang om randisolatie te plaatsen.   

Door de hoge geluiddempende werking van tackerplaten, is deze oplossing ook geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld appartementen. Bovendien is deze geschikt voor zowel kleine als grotere ruimtes.

Voordelen van tackerplaten:

  • Je verwarmt én isoleert de vloer tegelijkertijd
  • De oplossing is geschikt voor elk type vloerbedekking
  • De installatie is snel, eenvoudig en stofvrij
  • Houdt de warmte lang vast, dus energie-efficiënt
  • Geluiddempende werking, dus geschikt voor appartementen