15+ jaar ervaring

Gecertificeerd

Vrijblijvend advies

Vloerverwarming infrezen

Wanneer we een vloerverwarming infrezen, brengen we met een freesmachine sleuven aan in de dekvloer. Vervolgens plaatsen we de vloerverwarmingsbuizen in de sleuven. Frezen is de meest gebruikte vorm van vloerverwarmingen aanleggen. Deze toepassing wordt zowel toegepast in nieuwbouw als bestaande bouw. Bij bestaande bouw is vaak al een dekvloer aanwezig, frezen is daarom een geschikte manier om de buizen te plaatsen. Een bijkomend voordeel hierbij is dat het niet nodig is om de bestaande vloer verder op te hogen. Omdat de buizen relatief hoog liggen, reageert het systeem bovendien snel, waardoor je de ruimte snel verwarmt.

Belangrijke voorwaarde voor het infrezen van vloerverwarming is dat er een anhydriet dekvloer, betonvloer of een zandcement-vloer aanwezig is van tenminste 2,5 cm dik. Bovendien moet de dekvloer vlak zijn. Alleen wanneer de vloer aan deze voorwaarden voldoet, kunnen we de vloerverwarming op een kwalitatief hoogwaardige manier infrezen.

Bij het infrezen van een vloerverwarming, slijpen we de sleuven gemiddeld op zo’n 1,7 cm diepte.  De slang is 1,4 cm dik en komt dus vlak onder het vloeroppervlak te liggen. Op deze manier wordt de ruimte snel op de gewenste temperatuur gebracht. Afhankelijk van het type vloerverwarming, liggen de sleuven 15 centimeter uit elkaar. We hanteren hierbij een zogenaamd ‘slakkenhuispatroon’, waardoor de warmte gelijkmatig en over de gehele vloer wordt verdeeld. Na de freeswerkzaamheden, plaatsen we de buizen in de sleuven. Nadat we vervolgens een vloerverdeler en koppelstukken hebben aangebracht, vullen we de buizen en ontluchten we deze. Uiteindelijk brengen we de cv op gang en kan het opgewarmde water door de buizen stromen.

We maken tijdens de freeswerkzaamheden gebruik van een industriële stofzuiger, waarmee we het vrijkomende stof wegzuigen. Een aandachtspunt is om vooraf te controleren of er water- of elektraleidingen aanwezig zijn in de te frezen vloer. Dit voorkomt onnodige en ongewenste schade en een hoop frustraties.  

Voordelen infrezen vloerverwarming:

  • Geen opbouwhoogte, omdat we in de (bestaande) vloer frezen
  • De aanleg gebeurt snel, veelal binnen 1 dag
  • Kostenbesparing doordat het niet nodig is om een dekvloer aan te leggen
  • Doordat de buizen direct onder het vloeroppervlak liggen, verwarmt u de ruimte zeer snel